istanbul,anadolu yakasında, avrupa yakasında, cocuk pedagog, çocuk psikoloğu,pedagoglar, ergen psikologu, istanbul pedagog, Pedagog, Pedagoglar, Kadıköy Pedagog,istanbul Pedagog, Bakirkoy Pedagog, pedagok, afazi merkezi, afazi tipleri, afazi rehabilitasyonu, afazi nedenleri, disfazi motor afazi,afazi tedavisi, afazi nedir, afazi muayenesi vb konularda herşeyi danışabilirsiniz 0533 373 81 23
UZMAN ÇOCUK ERGEN PEDAGOG PSİKOLOĞU PEDAGOGU ARIYORSANIZ DOĞRU YERDESİNİZ... İSTANBUL ANADOLU YAKASI ÜSKÜDAR, KADIKÖYVE AVRUPA YAKASINDA BAKIRKÖYDEYİZ
Çocuk ergen psikolojisi konusunda uzman pedagoglarımız, psikologlarımız çocuklardaki bedensel, zihinsel, duygusal, ince motor, kaba motor ve sosyal gelişimlerini incelerler. Çocuklarınızın bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleriyle ilgili pedagog, psikolog arıyorsanız bize danışabilirsiniz.
0533 373 81 23 nolu telefonumuzdan 7/24 hemen bize ulaşabilirsiniz.
Çocuk Ergen Psikolog ve Pedagoglarımızın hizmet sahaları şu şekilde sıralanabilir.
istanbul,anadolu yakasında, avrupa yakasında, cocuk pedagog, çocuk psikoloğu,pedagoglar, ergen psikologu, istanbul pedagog, Pedagog, Pedagoglar, Kadıköy Pedagog,istanbul Pedagog, Bakirkoy Pedagog, pedagok, afazi merkezi, afazi tipleri, afazi rehabilitasyonu, afazi nedenleri, disfazi motor afazi,afazi tedavisi, afazi nedir, afazi muayenesi vb konularda herşeyi danışabilirsiniz 0533 373 81 23
UZMAN ÇOCUK ERGEN PEDAGOG PSİKOLOĞU PEDAGOGU ARIYORSANIZ DOĞRU YERDESİNİZ... İSTANBUL ANADOLU YAKASI ÜSKÜDAR, KADIKÖYVE AVRUPA YAKASINDA BAKIRKÖYDEYİZ Çocuk ergen psikolojisi konusunda uzman pedagoglarımız, psikologlarımız çocuklardaki bedensel, zihinsel, duygusal, ince motor, kaba motor ve sosyal gelişimlerini incelerler. Çocuklarınızın bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimleriyle ilgili pedagog, psikolog arıyorsanız bize danışabilirsiniz.
0533 373 81 23 nolu telefonumuzdan 7/24 hemen bize ulaşabilirsiniz.
Çocuk Ergen Psikolog ve Pedagoglarımızın hizmet sahaları şu şekilde sıralanabilir.
Davranış bozuklukları,Öğrenme ve dikkat bozuklukları
Özürlü çocuklar rehabilitasyonu,Düşük ve yüksek IQ üzeri çalışmalar
Anne-çocuk ilişileri,Öğretmenlik ve rehberlik hizmetleri
Çocuk terbiyesine yönelik destek programları,Terapi görüşmeleri,Zeka geriliği ve/veya üstün zeka,Okul başarısızlığı ve uyumsuzluğu,Yaygın gelişim bozuklukları, kekemelik çözüm vb...
Siz de pedagog veya psikolog arıyorsanız bizimle hemen irtibata geçebilirsiniz.
Genel Merkez: Rıhtım Caddesi N0:2/5 Kadıköy İstanbul
0533 3738123 & 05057675885
Not: Eğitim,Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Koçluğu için Fatih,Beylikdüzü, Ankara,Yalova, Denizli,Antalya,İzmir,İzmit ve diğer şehirlerdeki çözüm ortaklarımıza yönlendirebiliriz.
Sorunlarımızı bir arkadaşımızla paylaşmak yerine bir Psikoloğa,Pedagoğa,Psikiyatriste veya Aile-İlişki Terapistine danışmak arasındaki fark nedir ?
Her insan gibi; zaman zaman zor günler geçirebiliriz ve bu dönemlerde bütün ihtiyacımız iyi bir arkadaşın bizi dinlemesi, anlaması ve yanımızda olup destek vermesi olabilir. Fakat sorunlarımız daha ciddi bir problemden kaynaklandığında arkadaşımızın bizi yargısızca dinleyebilmesi imkansız hale gelebilir. En iyi arkadaşımız bile bu sorunlar karşısında bizi neşelendirmeye yada aynı sorunu tekrar tekrar konuşmamızdan rahatsızlık duymaya başlayabilir. İşin aslı bazen içinde bulunduğumuz ruh halinde kalmamız, ve konuyu yeterince anlayana kadar tekrar tekrar konuşmamız son derece çok önemlidir. Bir Uzmanla görüşmeniz size; duygu ve düşüncelerinizden dolayı yargılanmadan güvenli bir ortam içinde problemlerinizi incelemenize imkan sağlar. Bir Pedagog, Psikolog veya Psikiyatrist; sizin veya çocuğunuzun bilinç altınızda yatan sorunlara inebilir ve yaşadığınız bu problemleri neden yaşadığınızı, nasıl değiştirebileceğinizi söyleyebilir ve aşmanız gereken süreçleri geçirmenize destek olur. Oysa arkadaşlar bir probleminiz olduğunu unutmanızı ve geçici olarak kendinizi iyi hissetmenize yardım edebilir. Daha Fazla Bilgi için Tıklayınız
Koçluk Nedir?
Kişilerin ya da kurumların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir performans programıdır.
Koçların görevi, kişilere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için destek vermektir.
Koçlar dinlemek, gözlemlemek ve danışanın bireysel ihtiyaçlarına uygun yaklaşımları belirlemek üzere eğitim almışlardır. Koçlar, çözümleri ve stratejileri danışanın kendisinden edinirler; danışanın doğal olarak yaratıcı ve becerikli olduğuna inanırlar. Danışan, davranışlarının, söylemlerinin ve seçimlerinin sorumluluğunu alır. Koçun görevi, danışanın zaten sahip olduğu beceri, yetenek ve yaratıcılığı geliştirmek için destek sağlamaktır.
Koçluk ,1960'lı yıllarda Amerika’da doğmuş bir meslektir. Türkiye'de ise hızla gelişen ve yaygınlaşan yeni bir meslek ve metod olarak karşımıza çıkmaktadır.
Koçluk, bireylerin iş ve özel yaşamlarında yapmak istedikleri değişim ve gelişim sürecini destekleyen profesyonel bir araçtır.
Koçluk, harekete geçmek, ilerlemek ve değişmek isteğine odaklanan interaktif bir yöntemdir.
Koçluk, kısa zamanda etkin sonuçlar elde etmeye yarayan bir kişisel gelişim çalışmasıdır.
Koçluk, bireysel düzeyde olduğu gibi iş dünyasındaki sürekli değişim ihtiyacına ve insan kaynağı ile yetenek yönetiminin ihtiyaçlarına destek sağlayan bir programdır.
Koçluk, kişilerin ve kurumların gelişmesine, yeni bir yetkinlik veya davranış öğrenmesine, koyduğu hedeflere ulaşmasına veya bir problemini çözmesine destek olmaktır.
Koçluk, soruşturma ile kişinin kendini keşfetmesi süreçlerini kullanarak danışanın farkındalık ve sorumluluk düzeyini oluşturan ve danışana düzen, destek ve geribildirim sağlayan mükemmel bir çalışmadır.
Psikolojik Danışma Nedir? Psikolojik danışma, bireyin karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirerek gelişim ve uyumunu sürdürmesine yardımcı olmak amacıyla kurulan geliştirici ve iyileştirici bir ilişkidir.
Psikolojik danışmanların verdikleri hizmetler, eğitim, sağlık, adalet, çalışma, sosyal güvenlik ve endüstri gibi alanlara göre aşağıda sıralanmıştır (Yıldırım, Ergene, 2001).
a) Bireysel psikolojik danışma.
b) Grupla psikolojik danışma
c) Psikolojik değerlendirme.
d) Krize müdahale.
e) Bireylerde ruhsal ve davranışsal sorunları tanılama ve çözümünü gerçekleştirme.
f) Normal gelişimlerini desteklemek amacıyla, eğitsel, mesleki, sosyal ve duygusal gelişimlerini de içerecek şekilde rehberlik yapma.
g) Engellilerin veya kaza ve hastalık sonucu kişisel ve toplumsal uyum düzeyi azalan bireylerin rehabilitasyonunu yapma.
h) Müşavirlik sağlama, i) Araştırma yapma.
j) Sevk etme hizmetlerini gerçekleştirme.
k) Özel bir eğitimi ve yetişmişliği gerekli kılan psikolojik danışma müdahale tekniklerini ilgili eğitim ve yeterlik kazandıktan sonra uygulama.
Psikoloji: bir bilimdir ve insan davranışının ve zihinsel süreçlerinin bilimsel olarak araştırılmasıdır. Psikolojinin malzemesi gözlenebilen davranışları ve gözlenemeyen kavramların standart düzenlemeler üzerindeki gözlenebilen etkileridir.
Psikoloji biliminin birçok alt kolu vardır. Bunlar gelişim, sosyal psikoloji, okul psikolojisi, endüstri psikolojisi, klinik psikoloji, adli psikoloji, deneysel psikoloji.
Psikoloji lisans mezunları uzmanlıkla bu alt kolları elde eder. Psikoloji lisans mezunlari bu alt kollarda uzmanlaşarak çalışabilirler.
Gelişim psikologu: anaokulunda çocukların gelişimi üzerine çalışır.
Klinik psikolog: hastanede, klinikte yaşamlarında çeşitli sorunlar yaşayan veya daha ruh sağlıkpı konusunda daha kaliteli yaşamak isteyen insanlara terapi ve danışmanlık hizmeti verirler.
Adli psikolog: adliyede adli vakaları ele alır.
Endüstri psikologu: şirketlerde veya sanayide insanları işe alma ve yerleştirme süreçlerinde çalışır .
Okul psikologu: okulda öğrencilerin sorunları ve gelişimleri ile çalışır.
Deneysel psikolog: laboratuarda hayvanlar üzerine çeşitli deney ve yöntemlere bireylerin duyusal uyaranlara nasıl tepki verdiklerini, dünyayı nasıl algıladıklarını, nasıl öğrenip hatırladıklarını, vb durumları ele alırlar.
Bir uzman psikologa her ne sebeple başvuruyorsanız başvurduğunuz kuruluştaki bireyden lütfen mezun olduğu okul ve uzmanlığını veya aldığı sertifikaları sorunuz.
Her alt kolda çalışan uzman psikolog Amerikan Psikoloji Derneği (American Psychology Association) sunduğu meslek etik koda uymakla yükümlüdür. Bu etik koddan en önemli madde gizliliktir. Özellikle uzman klinik psikologa başvurduysanız o konuştuklarınız sadece uzmanla sizin arasındadır. Paylaşılması gereken konularda uzman psikolog size danışır ve sizden onay alır.
Psikologlar lisanlarını fen edebiyat fakültesinden ve uzmanlıklarını veya yüksek lisanları sosyal bilimler veya sağlık bilimleri enstitüsünden alırlar. Tıp mezunu ve tıp hekimi değildir. İlaç veremezler. İlaç verenler tıp alanında uzmanlığını psikiyatri de yapmış psikiyatristlerdir.
Uzman klinik psikologlar tavsiye ve öneri makamı değildir. Size kendinizle ve çevrenizle ilgili farkındalıklar kazanmanızı sağlar. Ayrıca başvurma sebebiniz veya hedefiniz doğrultusunda çalışırlar. Çalışırken her uzman psikologun bağlı bulunduğu bir teorik alt yapı ve ekol vardır. Her uzman klinik psikolog bağlı bulunduğu ekolin teknik ve yöntemiyle çalışır.
Uzman klinik psikologdan psikolojik destek almak bir süreçtir. Kısacası belli bir zaman diliminde psikolojik destek sürer.
Bütün bu maddeler ışığında psikolog veya uzman psikolog kimdir biraz tanımış olduk. Umarım bu maddelerle bir nebzede olsa siz halkımızı daha sağlıklı hizmet almada bilinçlendirir ve biz psikologların mesleki değerinin biraz daha anlaşılmasını sağlar.